Řízek jinak

1. října 2012 v 17:44 | Honzan1 |  Drůbeží maso

Řízek jinak


Ingredience:
jakékoliv maso (kuřecí stehna, kuřecí řízky, krůtí, vepřové, králík),
sůl,
strouhanka,
vejce,
olej

Zálivka:
3 lžíce kečupu,
3 lžíce hořčice plnotučné,
1 lžíce Podravky,
2 dl vody

Postup přípravy:
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova (jen krátce, aby se vytvořila krusta). Takto připravené řízky naskládáme nastojato do pekáčku s vyšším okrajem nebo do kastrolu a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Přiklopíme, nebo použijeme alobal, aby se nám řízky během pečení nepřipálily a dáme péci do trouby na cca 1-1,5 hod., podle druhu masa.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem, nebo jinak upravenými brambory.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama