Krakonošův dlabanec

1. října 2012 v 17:35 | Honzan1 |  Vepřové maso

Krakonošův dlabanec


Suroviny:
I. varianta:
500 g plecka
200 g točeného salámu
1 cibule
200 g žampionů nebo čerstvých hub
sůl a pepř
2-3 lžíce kečupu
Olej
200 g cihly


II. varianta:
Čerstvé houby na smaženici
Pepř
Sůl
l cibule
1 lžička koření na čínu
zakysaná smetana

Na bramboráky:
Asi 750 g syrových nastrouhaných brambor
česnek podle chuti
2 vajíčka
polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta
sůl
mletý pepř
kmín
majoránka
2 lžíce posekané petrželky

Pracovní postup:
I. varianta - masová směs:
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.

II. varianta - houbová smaženice:
Na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr - zakysaná smetana.

Na bramboráky:
Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama