Hradecké koule

6. října 2012 v 20:37 | Honzan1 |  Vepřové maso

Hradecké koule


Ingredience
400 g tučnějšího vepřového masa, 50 g jater, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1-2 žemle, mléko, 1 vejce, sádlo do pekáčku, kmín


Postup
Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme. Navlhčenýma rukama tvoříme koule velikosti slepičího vejce a rovnáme do pekáčku vymazaného sádlem. Povrch koule pokmínujeme, podlijeme a upečeme dočervena. Podáváme s knedlíky a dušeným zelím.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama