Bůček plněný hlívou

7. října 2012 v 12:35 | Honzan1 |  Vepřové maso

Bůček plněný hlívou


Ingredience
1000 g bůčku
200 g hlívy
100 g klobásy
2 dl mléka
2 ks rohlíků
2 ks vajec
1 ks menší cibule
2 lžíce oleje
drcený kmín
petrželová nať
česnek
sůl

Postup
1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky klobásu a na kousky nakrájenou hlívu
2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, polijeme mlékem,přidáme rozšlehané vajíčko, drcený kmín, rozetřený česnek, na drobno pokrájenou petrželku a směs s houbami
3. Vše dobře promícháme
4. Bůček středem podél prořízneme, uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou
5. Otvor uzavřeme jehlou na špíz
6. Maso osolíme, dáme do vymazaného pekáče kůží dospodu a trochu podlijeme vodou
7. Zakryté pečeme za občasného přelévání asi 1 hodinu, pak maso odkryjeme a pečeme (asi 30 minut)do změknutí masa.

Doporučení:
- Podáváme např. s vařenými bramborami.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama