Štěpánská pečeně

13. září 2012 v 14:21 | princeznaLada |  Hovězí maso

Štěpánská pečeně


ingredience
750g kvalitního zadního hovězího
25g slaniny
hořčice
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
černý pepř
1 cibule
sádlo


postup
Špalík hovězího masa protkneme slaninou, uprostřed vyřízneme otvor a namažeme hořčicí, pak naplníme vejci. Otvor zavřeme (jehlou na závitky). Maso opepříme a osolíme. Na rozpáleném sádle v pekáčku zpěníme cibuli a vložíme maso, orestujeme ze všech stran, pak podlijeme horkou vodou, přiklopíme a v troubě pečeme do měkka. Maso během pečení obracíme a podléváme vypečenou šťávou. Šťávu zahustíme moukou. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5 - 2 hod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama