Roštěnky na špeku

13. září 2012 v 15:58 | princeznaLada |  Hovězí maso

Roštěnky na špeku

ingredience
Hovězí roštěná 500 g
Cibule 3 ks
Uzený špek 150 g
Sůl
Pepř


postup
Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme do zlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že již v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa a zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna do měkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.

Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama