Pstruh s mandlemi

13. září 2012 v 14:36 | Honzan1 |  Ryby

Pstruh s mandlemi


ingredience
1 větší pstruh
sůl
2 lžíce hladké mouky
kousek másla
200ml šlehačky
1 prolisovaný stroužek česneku
na ozdobení 25g loupaných sekaných mandlí a 1 plátek másla.

postup
Rybu vykucháme, odřízneme hlavu a opláchneme, osolíme a obalíme v mouce. Nasekané mandle necháme 1-2 min. zhnědnout na másle v malé misce při výkonu 750 W. Do varné misky dáme máslo, přikryjeme a 30 vteřin necháme rozpouštět při výkonu 750 W. Rybu položíme na máslo břichem do středu misky. Nepřikrýváme, připravujeme 4 min. Poté přilijeme šlehačku s utřeným nebo propasírovaným česnekem a polovinou pražených mandlí. Pokračujeme v přípravě dalších 4-6 min. při výkonu 650 W. Vykostěného pstruha na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme zbylými praženými mandlemi.

Servírujeme s brambory nebo s bílým chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama