Moussaka

13. září 2012 v 17:21 | Hannelka |  Inspirace z netu

Moussaka



ingredience
500 g mletého masa,
400 g brambor
1-2 cibule,
2-3 lžíce olivový olej / rostlinný olej
2-3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mleté papriky
saturejka
petrželka
kmín
sůl a pepř na dochucení

Poleva
350 g jogurtu
2-3 lžíce mouky
1 velké vejce / 2 malé /
sůl

postup
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mleté ​​maso a za stálého míchání restujeme 3-5 minut. Přidáme jemně nasekanou cibulku + koření mix. Jakmile cibule zesklovatí, odstraníme směs z tepla. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostky, přidáme je do mletého masa. Do pekáčku (20x20) vložíme připravenou směs, zalijeme rajčatovým protlakem rozpuštěným v šálku vody a pečeme ve středně horké troubě po dobu 30-40 minut. Poté nalijeme do pekáčku připravenou polevu a dopečeme.



Převzato a přeloženo: Eva Toneva
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama