Makaronový nákyp z mletého a bešamelu

20. září 2012 v 8:41 | princeznaLada |  Mleté maso

Makaronový nákyp z mletého a bešamelu


Ingredience
makarony 1balíček
mleté míchané maso 0.5 kg
konzerva drcených či jen loupaných rajčat
cibule 1ks
sůl
pepř,
česnek 1-2 stroužky
strouhaný sýr 20dkg

na bešamel:
hladká mouka
mléko
máslo
muškátový oříšek
sůl
pepř
strouhaný sýr
1žloutek


Postup
Maso na cibulce orestujeme,okořeníme a přidáme konzervu rajčat a dusíme do vysmahnutí štávy.připravíme si bešamel.Do vymazaného pekáče nejdřív naskládám asi třetinu makaronů,na to maso asi tak polovinu a trošičku bešamelu,na to zase makarony, maso- toto opakuji do vyčerpání surovin.na úplný vršek přijdou makarony a zalejou se zbytkem bešamelu který je musí překrýt.to celé posypu sýrem a zapeču v troubě.pozor jídlo je velmi syté.****jde to i ze špaget****


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama