Kotlety se zelím

8. září 2012 v 14:40 | Honzan1 |  Vepřové maso

Kotlety se zelím


ingredience
6 silnějších vepřových kotlet
500 g kysaného zelí
250 g zakysané smetany
100 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 brambora
6 lžiček kečupu
olej
sůl
pepř
tuk


postup
Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno nastrouháme a přimícháme k zelí. Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama