Čertův měšec

20. září 2012 v 8:46 | Honzan1 |  Vepřové maso

Čertův měšec


Ingredience
600 g vepřové kýty
200 g klobásy
80 g slaniny
200 g kysaného zelí
100 ml smetany
80 g cibule
60 g tuku
100 ml vývaru z kostky masoxu
1 vejce
mletá sladká paprika
kari koření
hladká mouka
sůl


Postup
Z kýty nakrájíme přes vlákna řízky, mírně naklepeme. Naplníme kysaným zelím, plátkem slaniny, dílkem vařeného vejce a kouskem klobásy.

Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a upevníme nití. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku.

Měšce vyjmeme a do tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli. Mírně osmahneme, přidáme papriku a kari, trochu zarestujeme a vrátíme opečené maso.

Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou. Podle potřeby přidáme vývar a povaříme. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme s vařenými bramborami.


Ještě taková "malá vychytávka" ...před servírováním nahradím ten provázek nebo nit mašličkou uvařený špagety .Vypadá to na talíři docela hezky

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama