Bratislavská vepřová kýta na smetaně

8. září 2012 v 14:11 | princeznaLada |  Vepřové maso

Bratislavská vepřová kýta na smetaně


ingredience
2 větší cibule
máslo
sůl
600 g vepřové kýty v celku
rajský protlak
mléko
hladkou mouku
4 větší mrkve
1 větší sterilovaná okurka
1 kelímek smetany
hrášek (sterilovaný)
citronová šťáva (na dochucení)


postup
Na másle opečeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso vcelku. Po opečení masa přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vody a dusíme přiklopené pokličkou. Udušené maso vyjmeme a omáčku zahustíme smícháním mléka s moukou. Mrkev uvaříme a nakrájíme spolu s okurkou na kostičky. Pak omáčku přecedíme, zjemníme smetanou, přidáme mrkev s okurkou a hrášek. Nakonec dochutíme solí a citrónovou štávou.

Podáváme s houskovými knedlíky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama