Brambory zapečené s masem a bílým zelím

8. září 2012 v 14:46 | Honzan1 |  Vepřové maso

Brambory zapečené s masem a bílým zelím


ingredience
500g brambor
cibule
česnek
1 lžíce oleje
500g mletého masa
½ lžičky oregana
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového protlaku
1 konzerva krájených rajčat
1 malá hlávka bílého zelí
150g kysané smetany
100ml sladké smetany
150g strouhaného sýra


postup
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme. Okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak a rajčata a společně podusíme. Bílé zelí očistíme, omyjeme a najemno nakrouháme. Povaříme několik minut v osolené vodě, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 175°C. Kyselou a sladkou smetanu smícháme. Zelí naplníme do vymaštěné zapékací formy, poklademe mletým masem a přikryjeme plátky brambor. Zalijeme smetanou a posypeme sýrem. Pečeme asi 45minut. Ozdobíme petrželkou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Emik&Erik Emik&Erik | Web | 14. září 2012 v 13:47 | Reagovat

Krása.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama